Veel gestelde vragen over zorg in het hospiceVeel gestelde vragen over zorg in het hospice

“Hoe kom ik in aanmerking voor een verblijf?”

De aanmelding voor opname  in het hospice kan door de medisch specialist, huisarts, het ziekenhuis, de thuiszorgorganisaties of de zorginstelling worden gedaan. Maar ook de betrokkene of familie kan direct contact opnemen via de coördinator Sjoeke van der Meer 06- 13 59 93 31.
Voorwaarde voor opname is een indicatiestelling voor terminale thuiszorg (levensverwachting tot 3 maanden) die via de Friese Wouden Thuiszorg kan worden verkregen van (CIZ , centrum indicatiestelling zorg).

“Wat zijn de kosten van het verblijf?”

Voor het verblijf in het hospice vragen wij een bijdrage van € 42,50 per dag. Dit is inclusief maaltijden en uw was wordt gedaan.
Afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering wordt dit bedrag soms deels of geheel vergoed. Informeer naar de voorwaarden bij uw zorgverzekeraar.

“Van wie krijg ik medische zorg?”

De medische en verpleegkundige zorg in het hospice is in handen van uw eigen huisarts en van De Friese Wouden Thuiszorg. Indien uw eigen huisarts niet beschikbaar is, dan werken wij samen met de huisartsenpraktijk van Medisch Centrum de Poort Drachten.

“Kan mijn familie af en toe logeren?”

Ja, die mogelijkheid wordt geboden. Voor overnachting van familie wordt een vergoeding van € 10,- per persoon per nacht gevraagd. Wanneer familie gebruik maakt van het ontbijt, vertrouwen wij op een vrijwillige bijdrage.

“Wat zijn de bezoektijden?”

Bezoek is altijd welkom. Dit is afhankelijk van de wensen van de gast.

Meer vragen? Wij beantwoorden uw vragen graag.

Wanneer u meer vragen heeft kunt u contact opnemen via telefoon of mail. Deze staan onder het kopje contact vermeld. Klik hier om deze gegevens te bekijken. Wij geven u graag antwoord op uw vragen.